Hvor foregår behandling?
Ungdom-veien ut
    LES

    For deg under 18 år vil behandling for spiseforstyrrelser foregå ved Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP). Her hjelper vi barn og unge med mange ulike typer psykisk strev – blant annet spiseforstyrrelser. 

    I Vestfold har vi to poliklinikker: én i Tønsberg og én i Larvik.

    På BUP i Tønsberg finnes det et eget team med fagfolk som kun jobber med spiseforstyrrelser. Dette teamet heter Spiseforstyrrelsespoliklinikken.

    Spiseforstyrrelsespoliklinikken 

    Det er noen fra dette teamet du vil møte hvis du henvises for en spiseforstyrrelse. Her jobber det psykologer, leger, sosionomer, pedagoger, familieterapeuter og en klinisk ernæringsfysiolog – alle med spesialkompetanse på spiseforstyrrelser.

    Her ser du et bilde av noen av oss.

    Foto: bilde av behandlere i spiseforstyrrelsespoliklinikken

     

    Mange har hele sin behandlingsprosess på poliklinikken, men en del har behov for mer eller annen behandling. I de tilfellene har BUPA flere behandlingstilbud som kan være nyttige. 


    For deg som er over 18 år er det en egen spiseforstyrrelsespoliklinikk ved sykehuset i Tønsberg. Denne er organisert under Voksenpsykiatrien. Klikk her for mer informasjon: Spiseforstyrrelse hos voksne - Sykehuset i Vestfold (siv.no). Hvis du startet behandling i BUP før du fylte 18 år, og dersom det vurderes som best for deg, så kan du få behandling i BUP helt frem til du er 23 år.

    Kort ventetid for behandling

    Illustrasjon: bilde av en klokke-illustrerer tid

    Du har kanskje hørt at det er lang ventetid i psykisk helsevern? Det stemmer ikke når det gjelder spiseforstyrrelser hos barn og unge i Vestfold. Er situasjonen alvorlig får du time innen 7 dager etter BUP har mottatt henvisningen. Ved en litt mindre alvorlig situasjon får man time senest innen fire uker etter mottatt henvisning.

    Hva skjer første gang du kommer hit?

    Når vi får en henvisning fra fastlegen, kontakter vi dere for å sette opp en oppstartssamtale med deg og foreldrene dine. Her vil dere gjerne møte to eller tre behandlere som blir deres behandlingsteam.

    Illustrasjon: 3 menneskefigurer som ønsker velkommen. Illustrerer å bli tatt i mot at et behandlingsteam

    Først må vi i behandlingsteamet bli bedre kjent med deg og familien din, og forstå mer av hva du strever med og trenger hjelp med. Dette kaller vi for en utredning, som man også kan kalle for kartlegging. Deretter legger vi en plan sammen med dere – når skal vi møtes neste gang, hvor ofte, hvem skal være med og hva skal dere jobbe med til neste gang.

    Her er et av rommene vi bruker hos oss.

    Foto: bilde fra et behandlingsrom på spiseforstyrrelsespoliklinikken

     

     

    Det er helt vanlig å være stressa og nervøs i starten. Mange synes det er vanskelig å snakke om det man strever med, eller har ikke lyst til å si så mye. Det er forståelig og helt vanlig. Det er vi vant til. 


    Vi har møtt hundrevis av ungdom som deg – som strever med mat, vekt og kropp, og som har vonde tanker og følelser knytta til dette og seg selv. Vi er her for å hjelpe deg. Du er ikke alene!

    Illustrasjon: en gruppe mennesker skulder ved skulder med hendene i siden. Illustrer et team av behandlere

    For å få vite mer om hvordan behandlingen foregår videre etter oppstart, klikk deg videre.

    Hvor foregår behandling?

    Lydfil

    Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Vestfold (BUPA)

    På Sykehuset i Vestfolds nettside; siv.no, kan du lese om ulike behandlingstilbud. Klikk her...